Selecteer een pagina

Mijn kanker verhaal en wat ik ervan geleerd heb kan je in mijn video zien en horen. Als je meer een lezer bent, lees dan mijn blog hierover in mijn verhaal.
Hartelijke groet, Corien

Gelukkig is er meer te vertellen over mij, dan alleen het kankerverhaal

Ik ben zoals dat hier in Brabant heet, van boven de rivieren. In 1964 werd ik vlak bij de Grote kerk in Dordrecht in het ziekenhuis geboren. Ik ben getrouwd met René, wij hebben twee volwassen kinderen. Vanaf mijn jeugd woon ik in Brabant en geniet ik van de natuur en het Brabantse leven. In mijn vrije tijd en tijdens vakanties houd ik van cultuursnuiven, theater en musea bezoeken en leuke fotogenieke plekken in steden bekijken.

Lekker lui een boek lezen en ontspannen van koken

Ik kan gigantisch lui zijn en lees dan de hele dag en ik ken geen groter plezier dan een goed spannend boek in één dag uitlezen. Qua lezen ben ik een veelvraat, ik lees graag spannende detectives, vakliteratuur en de Zeven zussen van Lucinda Riley heb ik uiteraard allemaal al lang uit. Meestal ben ik in wel in drie boeken tegelijkertijd bezig. Een groente freak kan je mij wel noemen. Graag maak ik gezond en lekker eten klaar voor familie en vrienden. Ik ben een echte Yotam Ottolenghi en Jamie Oliver fan. Als buitenmens ben ik heel regelmatig te vinden in de Brabantse bossen en speel ik graag een rondje golf in binnen- en buitenland.

Mijn werk als coach geeft me energie

Het klinkt misschien vreemd, maar ik krijg er energie van om mensen te begeleiden die kanker hebben gehad. Hen de positieve kant van wat ze is overkomen te laten ontdekken is echt super fijn werk. Samen een nieuw doel bepalen en daar echt voor gaan, dat gaat echt ergens over en is zo bijzonder om mee te maken.

Wat heb ik gedaan voordat als coach ging werken?

Voor ik in 2011 startte met mijn eigen bedrijf Stippels & Co heb ik 23 jaar in loondienst gewerkt in de marketing-communicatie. Mijn ervaring als leidinggevende in het bedrijfsleven kwam goed van pas in mijn werk als coach van teams voor Stippels & Co. Van 2014 tot tot 2017 heb ik een dag per week gewerkt als marketing docent voor het HBO TIO. In 2021 ben ik gestart met de coachpraktijk Doorleven na kanker, gericht op particuliere ex-kankerpatiënten. In  maart van dat jaar ben ik naast mijn eigen coachpraktijk gaan werken voor Stap Nu als coach re-integratiebegeleider.  Stap Nu is een landelijk gespecialiseerd re-integratiebureau op het gebied van kanker, chronische ziekten en post-COVID.

Een leven lang leren

Als het gaat om diploma’s kan ik wel zeggen dat ‘een leven lang leren’, echt op mij van toepassing is. In 1988 heb ik mijn hbo commerciële economie afgerond en daarna mijn kennis en vaardigheden aangevuld met trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap, leidinggeven, presenteren etc.. In 2010 heb ik mijn Master in Brand Management afgerond. In die tijd was ik nog in het bedrijfsleven werkzaam. Toen ik eenmaal voor mezelf werkte kwam het regelmatig voor dat ik mensen coachte. Dat deed ik vooral op mijn gevoel. In 2019 besloot ik de coachopleiding te gaan doen, bij ICM, die heb ik ook afgerond. Daarna ben ik lid geworden van de beroepsorganisatie NOBCO en sinds 2022 ben ik gecertificeerd als coach practitioner door NOBCO. In 2020 heb ik nog mijn e-coach diploma gehaald, bij het Europees instituut De Baak. Ik ben erkend e-coach level I. In januari 2022 ben ik gecertificeerd als ODC 1-Professional, daarmee mag ik drijfveren metingen terugkoppelen aan cliënten.

Veel gestelde vragen

Ben je lid van een beroepsvereniging?

Ik ben lid van de NOBCO, de Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches. Dit is de grootste coach club van Nederland.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Jouw gegevens worden vastgelegd op een verantwoorde wijze, volgens de privacywet (AVG). Verder zijn de vertrouwelijkheid en jouw veiligheid gewaarborgd. Als je hier klikt kun je mijn AVG verklaring doorlezen.

 

Hoe blijf je bij op jouw vakgebied?

De erkenning als gecertificeerd coach bij de NOBCO verplicht mij om deel te nemen aan na- en bijscholingsactiviteiten. Om daarmee mijn kennis op niveau te houden.

Hoe zorg je voor feedback?

Na afloop van de coachsessie vertel jij hoe de coaching voor jou was. Tijdens intervisie bijeenkomsten bespreek ik mijn vragen geanonimiseerd met collega’s. Af en toe spreek ik een supervisor.