Selecteer een pagina

Wat kost hyperbare zuurstoftherapie?

Wat kost hyperbare zuurstof therapie

Geschreven door Corien Plaisier

Zelf heb ik 2x kanker gehad, ik begeleid dagelijks (ex-)kankerpatiënten. Maak je graag even persoonlijk kennis met mij, plan dan een vrijblijvende afspraak in.

De behandeling wordt volledig vergoed, als je de juiste indicatie hebt, uit de basis ziektekostenverzekering en de kosten waren in 2020 maximaal € 195,- per dag. Per ziektekosten verzekering worden aparte tariefafspraken gemaakt. Zelfs de reiskosten, met een eigen bijdrage van € 105,-, worden vergoed. Het kost je wel je eigen risico, maar dat was bij mij al op. Verder kost het vooral tijd en energie. Het heen en weer reizen kost zelfs energie. Ik heb gewoon zelf gereden, maar had ook met een taxi mogen gaan. Gelukkig was het, toen ik het deed, niet druk op weg. Deels vanwege de zomervakantie en daarna vanwege de corona- restricties.

De bijwerking dat de sterkte van je ogen wijzigt

Het was lastig dat mijn ogen veranderden waardoor mijn verziendheid verbeterde en mijn bijziendheid slechter werd. Ik draag namelijk multifocale contactlenzen. Gelukkig heeft mijn opticien met twee sets tijdelijke lenzen dit probleem opgelost. Deze bijwerking waarbij je zicht verandert, is gelukkig van tijdelijke aard. Een week of drie na mijn laatste sessie ben ik mijn gewone contactlenzen weer gaan dragen.

Wat heeft de zuurstoftherapie mij opgeleverd?

Zoals je in de eerdere blogs kunt lezen heeft de zuurstof ervoor gezorgd dat mijn pijnklachten weg zijn en dat mijn litteken soepeler is geworden. Lichamelijk ben ik er echt veel mee opgeschoten. Een leuke bijkomstigheid was dat je in de zuurstofcabine twee uur per dag niks anders kunt doen dan zitten met een boek, muziek luisteren of meekijken naar de gezamenlijke film die op vier beeldschermen te zien is. De meeste films had ik al gezien. Daarom heb ik er meestal voor gekozen geen film te kijken en te gaan lezen.

Ongeveer zestien boeken in veertig dagen

Dat is een flinke stapel boeken geworden; het zijn er een stuk of zestien in totaal. In tachtig uur kun je heel wat doen, blijkt wel. Daarover ga je later zeker meer horen, want er zitten best veel boeken bij waar ik een blog over ga schrijven, zodat jij kunt kijken of je het boek ook wil lezen. En zoals ik in het eerste blog ook al vertelde, heb ik in de auto van en naar Waalwijk podcasts geluisterd. Dat was echt heel leuk en informatief; ik heb podcasts echt ontdekt in deze periode.

Even tijd nodig om te herstellen

Nadat ik mijn laatste sessie had gehad, duurde het nog wel een paar weken voor ik mezelf weer echt fit voelde. Vorige week heb ik een conditietest gedaan en daaruit bleek dat mijn conditie flink verbeterd was. Dat heb ik toch maar mooi voor elkaar gekregen. Na afloop van de therapie heeft het me nog wel een maand gekost voor ik weer op mijn oude energie niveau zat. Maar dat heb ik er graag voor over gehad. Al met al kijk ik terug op een fijne maar intensieve periode waar ik het beste van heb gemaakt en die me qua gezondheid toch weer wat winst heeft opgeleverd. Ik ben blij dat ik er aan ben begonnen.

Dit vind je misschien ook leuk…

KennismakenEen briljante weggever voor jou.

Ontdek hoe je die rot periode achter je laat.